Un paradís per descobrir

Conjunt Modernista Casa Mauri

Conjunt Modernista Casa Mauri

Visita per les antigues instal·lacions de l’antic molí de l’oli de la Pobla de Segur. Aquest molí disposa de tota la primitiva maquinària de caire industrial utilitzada per a l’elaboració de l’oli, indústria d’una gran tradició dins de la comarca. També es visita l’exterior de Casa Mauri (actual ajuntament de la Pobla de Segur).

MOLÍ DE L’OLI DE SANT JOSEP (1905)

Presidit per l’escultura de Josep Llimona és un edifici amb coberta a dues aigües que recorda una església romànica. Se’n va fer la remodelació als anys 90,mantenint la doble escala de “volta catalana”. Conserva a l’interior les instal·lacions del primer molí de la comarca que funcionà amb energia elèctrica.

CASA MAURI (1907)

Palauet-residència modernista, és l’actual seu de l’Ajuntament, envoltat d’uns jardins de l’època. És un gran edifici de forma rectangular amb una torre quadrada i un aspecte de palauet fortificat. La decoració de l’edifici, amb ús de vitralls, forja i mosaics propis del modernisme, destaca pels seus motius de caire natural i mitològic, obra del ceramista Lluís Bru, qui va treballar amb els grans arquitectes modernistes al Palau de la Música i a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

COL·LABORADORS: