Un paradís per descobrir

Celler Miquel Roca

Celler Miquel Roca

El Celler Miquel Roca és un petit celler familiar que està envoltat per un entorn privilegiat. Està situat al poble de Sant Cristòfol de la Vall, a la Vall de Barcedana, i a quinze minuts de l’embassament de Terradets. Aquesta vall es troba a la falda del Montsec, concretament a la vessant nord del Montsec de Rúbies, a la comarca del Pallars Jussà (Lleida).

Després de diverses generacions elaborant vi, Miquel Roca va decidir construir el celler fa trenta anys per dedicar-s’hi professionalment i actualment el relleu generacional continua per part de la seva filla.

L’aposta per la qualitat del producte final és la base de la forma de treballar d’aquest celler, el qual creu en la mínima intervenció tant en el tractament de les vinyes com en l’elaboració del vi. Encara que la producció d’ampolles és força petita actualment, l’objectiu és ampliar-la una mica aquests pròxims anys, i potenciant sobretot les varietats autòctones.

El microclima d’aquesta vall situada al Prepirineu català, qualificat com a mediterrani de muntanya, és molt favorable per al conreu de la vinya. La bona insolació i el contrast tèrmic (diferència de temperatura entre el dia i la nit) són els principals factors que afavoreixen una bona maduració i qualitat del raïm.

COL·LABORADORS: