Un paradís per descobrir

El Vinyer

El Vinyer

El Vinyer, situat a Fígols de Tremp al Pallars Jussà, és una empresa de caràcter familiar que es dedica al cultiu de la vinya i a l’elaboració de vi.

Abans que la fil·loxera arribes a Catalunya, el Pallars Jussà comptava unes 8.000 hectàrees de cultiu de vinya i era conegut com el celler dels Pirineus. El Vinyer ha recuperat una d’aquestes antigues zones de producció per plantar les seves vinyes. La finca s’ubica en una zona coneguda com ‘els vinyers de Fígols’ on, durant dècades, els veïns del poble hi van conrear les seves vinyes. Encara avui aquesta zona és coneguda pel seu antic nom. Es tractava doncs, d’un lloc idoni per engegar aquest projecte.

A El Vinyer la verema es fa manualment en caixes de 12 Kg. A l’estar el celler en la mateixa finca, el raïm hi arriba en molt poc temps conservant al màxim les seves propietats organolèptiques.

El clima de la zona, amb un alt contrast tèrmic entre el dia i la nit, permet obtenir un raïm d’alta qualitat per a l’elaboració de vins molt frescos.

COL·LABORADORS: