Un paradís per descobrir

Refugi Casa Bigodé

Refugi Casa Bigodé

El Refugi Rural Casa Bigodé és una iniciativa de la cooperativa d’habitatge en cessió d’ús Envall Coop, que neix amb l’objectiu de revitalitzar el poble d’Envall (Vall Fosca), tant a nivell poblacional, arquitectònic i socioeconòmic.

Envall va estar gairebé 30 anys deshabitat com a conseqüència del despoblament rural causat per l’èxode cap a les ciutats. Però des de fa 18 anys noves veïnes van tornar la vida al poble. Som aquestes veïnes que hem impulsat la cooperativa i el Refugi i Escola de Formació Casa Bigodé, que forma part de la primera fase del projecte reHabitar Envall.

Era un antic paller de gairebé 350 m2, una de les cases més grans del poble d’Envall, que estava totalment en ruïnes, tot i que sabem que també havia estat habitatge.

El 2018 iniciem les tasques d’enderroc i rehabilitació de l’edifici que s’acaben al 2020 i durant el 2020 l’equipament es posa en funcionament a través d’una gestió cooperativitzada capaç de generar activitat econòmica i llocs de treball.

La gestió del Refugi es fa de forma cooperativitzada, a través d’un grup de persones que també el dinamitzem perquè esdevengui un espai cultural i de sociabilització de la Vall.

És un equipament ideal per estades en grup (lleure, esportives, de treball, vacances…), lloc d’escapada i trobada per les entitats de l’Economia Social i Solidària (ESS) en un entorn rural i de muntanya.

COL·LABORADORS: